christmas thoughts

En liten absence på ungefär två veckor men ni och jag är ju vana by now.. Tänkte bara kika in och skriva en liten påminnelse till alla som nu i juletider känner ångest och mår dåligt över hur mycket man egentligen vill ge i jämförelse med vad man kan ge. Detta må låta klyshigt och något motsägelsefullt eftersom jag älskar julen och bara vill ge ge ge men såhär är det: alla har inte råd. Det är inte alla som firar jul. Det finns de som inte ger julklappar till varandra för att ekonomin inte tillåter, utan bara har varandra. MEN det här är verkligen inte så bara.

Om jag inte hade min fina familj och min älskade pojkvän, mina fina fina vänner och mina släktingar och alla andra ytligt bekanta i mitt liv så hade materiella ting inte gjort någon som helst skillnad. Julklappar är någonting som man ÖNSKAR sig, inte som man inte kan leva utan. Det är önskemål på saker som man skulle vilja äga, använda eller uppleva. Om man inte äger, använder eller upplever det som man önskar sig - spelar det egentligen någon roll?

Som sagt kommer jag att köpa julklappar och jag kommer lägga en hel del på gåvor. Men det jag försöker få fram här är inte att jag sitter här och har dubbelmoral, utan att om jag inte hade möjligheten att spendera pengar på julklappar så hade inte mina vänner, min familj, min pojkvän eller någon annan gillat eller älskat mig mindre för det. Det är värmen och kärleken från andra människor som är den finaste gåvan vi kan ge till varandra, allting utöver det är endast en bonus.

Så sitter du hemma och har en klump i magen eller mår jättedåligt över att du inte kan ge de du älskar det du anser att de förtjänar - sluta. Även om du inte ger din familj eller din partner någonting i jul kommer han/hon inte älska dig mindre för det. Kärlek kan inte köpas för pengar, så det viktigaste i jul är inte att kunna ge eller få den finaste julklappen. Det viktigaste är att visa hur mycket man uppskattar varandra, skrattar ihop och umgås. Finare julklapp än så kan ingen få, enligt mig.

a lot of love in a happy home

Helgen spenderades i Gävle där jag hann med ett och annat. Kom hem direkt efter tentaskrivandet och bara myste hela kvällen med Robin och var allmänt trött. Lördagen gick jag på stan och letade byxor i vad som kändes som en evighet innan jag köpte ett par på Gina som aldrig sviker, annat än när modellerna känns olika.. Men nu har jag ett par nya, svarta åtsittande jeans så nu är jag nöjd! Efter det åkte jag, mamma och Linn (mötte även upp pappa) och tände ljus i minneslunden för alla som vi saknar. Var otroligt fint där, bifogar bild nedan. 

Denna dag fyllde även Matilda år och det firades med hemmafest och utgång. Hade som vanligt supertrevligt och ramlade innanför dörren strax efter två. Söndagen blev betydligt lugnare med en myslunch hos mamma där jag gav bort en massa smink, hudvårdsprodukter och krämer jag inte använder. Sedan mot kvällen tittade jag och mitt hjärta på tv och spelade tv-spel tills jag blev alldeles för trött och somnade.  

Igår satte vi oss på en buss mot Stockholm vid halv tre och sedan var vi hemma i en timme innan vi åkte och handlade i Tumba. Mot kvällen såg vi ett avsnitt på viaplay om små djur i en djurpark i Berlin innan vi somnade. Idag har vi bara spelat spel på telefonerna (Cooking fever!!) och ätit frukost. Till lunch idag tänkte vi göra quesadillas (!!!) innan vi beger oss mot stan för lite mys på Åhléns Citys hemavdelning då jag ska få visa upp min arbetsplats :) Senare blir det bio då vi ska se The Walk. Riktigt mys idag med andra ord! 

Ha en fin tisdag! 💕