the summer that changed everything

Jag tänkte inleda detta inlägg genom att återigen gratulera min syster som idag fyller 22 år. Det är dagar som dessa som man önskade att hon bodde lite närmare.. Oslo isn't around the corner, is it? However, grattis återigen. Hoppas din dag varit fantastisk!

I detta inlägg vill jag berätta allt det finns att säga om min sommar, men det har hänt alldeles för mycket för att rymma allt i ett och samma inlägg. Men för att summera så gott som det bara går så är jag evigt tacksam för alla fina stunder som jag har delat med mina vänner, såsom Brännbollsyran i Umeå, Summerburst med Linda och Matilda, alla skratt jag har fått dela med mina cafétjejer på Furuvik, kvalitetstid med My, mysmiddag på söder med Rasmus, alldeles för få men värdefulla minuter med Patryk och slutligen en helt fantastisk vecka med Matilda i Turkiet. Jag vill också nämna min fina släkt, Gladys och hennes underbara och fina familj, min glada och pratsamma granne, mina gosiga katter, Helenas nya hund Benji och min familj. Ni har alla bidragit till att den här sommaren har blivit någonting extra och jag kommer alltid att le när jag tänker tillbaka på den.

Och sist men absolut inte minst vill jag tacka min nyblivna pojkvän för en oförglömlig sommar. Detta var i ärlighetens namn inte alls vad jag hade planerat då jag återvände till Gävle för att spendera min sommar där. Jag tänkte att "den här sommaren, då ska jag vara själv och njuta av att vara singel". Men det funkar ju sällan så. Livet tar nya vändningar och känslor som man inte visste att man hade bubblar upp och leder till saker man aldrig trott skulle hända.

Hela sommaren har det varit han och jag. Vi har somnat bredvid varandra och vaknat bredvid varandra, skrattat tills vi har fått kramp i magen, myst framför bioduken sent på nätterna, gått genom stan och hållt handen och pussat på varandra, åkt och badat med familjen, lagat mat ihop, sett två och en halv säsong av Game of Thrones, inväntat varandra efter jobbet, åkt till Paris och gått på Disneyland och Disney Studios, besökt ett flertal andra parker och har genom allt detta byggt upp någonting helt fantastiskt tillsammans.

Jag bestämde mig den 31 december 2013 för att 2014 skulle bli magiskt. Den här sommaren har verkligen gjort 2014 just det - magisk. Nu längtar jag tillbaka till skolan, att få lära mig massor av nya saker, träffa alla vänner igen och få dela med mig av allt jag har upplevt den här sommaren. Och visst har jag upplevt..
 

home or away?

Nu är jag hemma igen i några dagar innan det blir dags att flytta hem till Stockholm på riktigt. Ser ut som att det blir hemfärd varannan helg, ungefär som det var förra året. Anywayyy, nu när jag är hemma ska jag försöka umgås med så många som möjligt och bara mysa med familjen innan det bär av hemåt igen. 
back in Stockholm

I söndags var jag tillbaka i Stockholm igen efter sista jobbpasset denna säsong på Furuvik. Åkte med Robin hit i min fina röda Audi som tyvärr har sett sitt bäst-före-datum för alldeles för länge sedan, men som ändå lyckas rulla framåt. Backspegeln har ramlat ner, dörrarna går att öppna i fram (om man har tur!) men sällan i bak, bagageluckan går inte att öppna, det låter som att den ska braka ihop vilken sekund som helst när man svänger och utsidan är sedan länge tillbaka repad med nycklar så att färgen har förvunnit. MEN kära ni, den går ju ändå att köra fram och tillbaka till Stockholm.

Vi kom fram sent på söndag kväll då jag packade upp alla kläder som jag har haft i Gävle denna sommar. Det var inte lite kläder... Men nu är allt på plats!
Igår segade vi oss fram till runt ett då vi tog en promenad till pendeltågsstationen, köpte SL-kort och åkte till Skansen. Väl där matade vi ekorrar och fåglar med mandlar, kikade på bergsuvar och gjorde ett flertal "aaaaw"-läten då vi såg lodjursungarna som kom till världen den 29 maj i år.

När klockan närmade sig halv sex så drog vi vidare till nästa park och hamnade då på Gröna Lund där vi åkte alla karuseller vi ville åka (UTAN KÖ!) innan regnet började ösa ner. Då var klockan runt tio i åtta och vi tog spårvagnen mot centralen, handlade hem en massa gott till frukost och till kvällen och satte oss sedan på pendel och buss och åkte hem. Väl hemma kollade vi på tv4play på Idol och sedan tv3play på Paradise Hotel. Otroligt mysig måndag!

Idag har jag gjort pannkakor till frukost och sen har vi bara legat i sängen i snart en timme och hade tänkt åka iväg till IKEA för att köpa handdukar och ev. annat som står på min fina lista som ligger i köket.

Orkar i skrivandets stund inte lägga upp en nytagen bild så jag tar en bild som jag la upp på Instagram när jag var i Turkiet med Matilda. Hoppas den duger fint!